منتدى صداقة سوفت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى صداقة سوفت

نورت منتديات صداقة سوفت ياآ ~ زائر ~ إن شاء الله تكون بألف خير وعاآفية ... نحن نناضل لبناء مجتمع تعمه معاني الصداقة والأخوة المعمقة بالحب والود
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

"ولا تقف ما ليس لك به علم إن السمع والبصر والفؤاد كل أولئك كان عنه مسؤولا" ***
يُنصَبُ حول العرش يوم القيامة منابِر من نور عليها قوم لباسهم من نور ووجوههم نورليْسُوا بأنبياء ولا شهداء....يغبِطهم الانبياء والشهداء...هم المتحابون في الله على غير انساب بينهم ولا أموال يتعاطونها .



 

 طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
houhou02
صديق نشيط
صديق نشيط
houhou02


البلد : الجزائر
الهواية : طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع Sports10
عدد المساهمات عدد المساهمات : 102
الجنس : ذكر
نقاط : 303
السمعة السمعة : 2
العمر : 29

طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع   طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع Emptyالسبت أكتوبر 20 2012, 16:34



  • طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع 6992
  • الكمية تكفي: 6 أشخاص
  • المقادير:

    -6 بيضات حجم كبير+فانيليا(كل بيضه ليها كيس فانيليا)



    -كوب وربع سكر مطحون ناعم



    -كوب وربع دقيق(أنقصي من المقدار ملعقه ونص كبيره دقيق وأستبدليهم بالنشا)



    -نص ملعقه ص محسن كيك



    -نص ملعقه ص عصير ليمون



    -2ملعقه ماء بدرجه حراره الغرفه



    -ذره ملح



    مقادير التزيين



    عصير تفاح



    -ويبينج كريم



    -2علبه زبادي بيتي بصوص الفراوله



    -كمبوت أناناس وخوخ قطع صغيره للحشو



    -صوص مربي(مربي فراوله+ميه+جيلي سائل محضر+نشا)المقادير عملتها تقديريه وعملت صوص لونه وطعمه رائع جدا



    -صوص برتقال(تانج أو فروتي برتقال +سكر+جيلاتين بودره +معلقه نشا)دوبتهم
    كويس ورفعتهم ع النار وأستخدمته لما برد خالص وقوامه كان تقيل



    -شرائح من الكنتلوب



    -بندق حمصته كويس جدا وقشرته وبعدين فرمته فرم خشن

  • التحضير:
    شغلي الفرن علي حراره 170 أو 180.

    -أدهني الصينيه بالزبده وبطنيها بورق الزبده

    -أنخلي الدقيقي 3 مرات مع محسن الكيك(أستخدمت محسن بودره)

    -إفصلي البياض عن الصفار(لو مش متوفر أداه فصل البيض أستخدمي معلقه الرز أو البطاطس المفرغه )

    -أضربي الصفار مع نص مقدار السكر مع الماء لحد ما يصل لمرحله الشريط أو المنقار وضيفي الفانيليا اخر شئ

    -أضربي البياض مع نص مقدار السكر الأخر مع الملح لحد ما يتكون عندك المارينج ثم ضيفي عصير الليمون وأضربي تاني

    -ضيفي الدقيق لخليط الصفار مع التقليب بالمضرب
    السلك بخفه ثم ضيفي المارينج وقلبي كويس جدا وبمنتهي الهدوء علشان تحافظي
    علي الهواء داخل الخليط

    -صبي الخليط في الصينيه ودخليها الفرن لمده من 40 ل50 دقيقه

    -المقدار ده مناسب لعمل صينيه مقاس 24 ولو تحبيها مرتفعه أكتر أستخدمي مقاس 22

    التزيين

    -خلطت الزبادي مع كميه من الكريمه والكمبوت القطع وحشيت بيها بين الطبقات بعد ما دهنت بعصير التفاح

    -غلفت الكيك بالكريمه ولزقت الجوانب بندق

    حددت سطح الكيك كويس وبدون فراغات قدر الأمكان بالكريمه

    -صبيت صوص البرتقال ورصيت الكمبوت والكنتالوب
    وشويه صوص قراوله حوالين الخوخ وأخيرا للتلميع طبقه من الجيلاتين المذاب
    ودي صورت قبل أعملها لأن كنت نسياها

    ....الكيك تزيينه بسيط جدا وسريع جدا لو محضره
    المكونات ..أنا كنت ناويه أعمل فيه من فوق جنينه فواكه بس قلت لسه هستني
    لحد ما أشتري تاني يوم وإستخدمت المتا

  • الطبخ:
    بعد نضج الكيك وخرجه من الفرن خرجيه من الصينيه وخليه علي المنخل أو علي
    سلك الكيك لحد ما يبرد وقطعيه شرائح وبعدها تبدأ مرحله التزيين
  • ملاحظات: ملاحظاتي في عمل الكيك الإسفنجي..
    -إستخدام ورق الزبده في التبطين مع دهن الصينيه بالزبده وتحضر قبل ما تبدأي العمل ..وعدم تبطينها بالدقيق.......
    -تسخين الفرن علي 170 قبل بدأ العمل
    -جميع المكونات بدرجه حراره الغرفه
    -نخل الدقيق مع المحسن أو البودر مرتين أو تلاته
    -الكيك الأسفنجي أصلا لا يدخل في مقاديره البودر لكن في ناس بتستخدمه وأنا أستخدمت محسن
    -مقدار الخليط يملأ أكتر من تلتين أرتفاع الصينيه علشان يعطيكي أرتفاع معقول وده طبعا مع أستخدام أرتفاع أضافي من ورق الزبده
    -أضافه قطرات من عصير الليمون وده بيساعه الكيك أنه يحتفظ بقوامه المرتفع
    -حركه المضرب طول فترات الضرب في أتجاه واحد فقط
    -عدم فتح الفرن مطلقا قبل مرور نص ساعه وعند فتح الفرن لا يتم سحب الكيك للخارخ في وجود أي تيار هواء
    -بعد النضج تترك الكيكه لحد ما تبرد تماما وتسوي الأطراف والسطح
    -أستخدمي الخله بغرسها أفقيا وعرضيا علي الكيك لتحصلي علي شرائح متساويه
    -متستخدمش ميه الكمبوت لدهن الكيك لأن طعمه بيغير لو فضل الكيك في التلاجه
    -الكيك أعمليه فيوم وخلي التزيين لليوم التالي علشان متزحميش نفسك أو ممكن تعمليه الصبح والتزيين بليل
    -خلي الكيك يبات في التلاجه بعد ما تخلصي شغل ده بيخلي نكهته وقوامه أحلي كتير جدااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل تورته الفواكه طعم أكتر من رااااائع
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل كوكتيل طبقات الفواكه
»  طريقة عمل التشيز كيك بالنوتيلا | طريقة عمل التشيز
» التين الشوكي أعجوبة الفواكه
» طريقة عمل الكوكيز
» لم يخلق الله شكل الفواكه والخضر عبثا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى صداقة سوفت :: ¯°·.¸¸.·°¯°·.¸¸.·°¯ المنتدى الإجتماعي ¯°·.¸¸.·°¯°·.¸¸.·°¯ :: ۩ مطبخ المنتدى ۩ :: قسم الحلويات و القاتوهات-
انتقل الى: